Tips voor vrije tijdbesteding en vakantie

Toegankelijke, begeleide wandeling met gids door het Zwin

SpierziektenVl_Het-Zwin Tips voor vrije tijdbesteding en vakantie

Zondag 29 augustus 2021

Spierziekten Vlaanderen organiseert een begeleide, toegankelijke wandeling met gids door het Zwin. Aansluitend volgt een moment om na te praten met een drankje en een stukje gebak. Wie wil, kan daarna nog een tentoonstelling meepikken. Wij kijken er alvast naar uit!

LEES MEER.

Waar gaan we naartoe?

SpierziektenVl_Het-Zwin Tips voor vrije tijdbesteding en vakantie

Verslag online infosessie rond toegankelijk Toerisme in Vlaanderen, donderdag 17 juni

Voor een uitstap of vakantie dichtbij vind je heel wat goede, toegankelijke tips bij Toerisme Vlaanderen. Voor binnen of buiten, voor alle leeftijden, voor elk wat wils. Pieter Ghijsels werkt bij Toerisme Vlaanderen en heeft zelf een fysieke handicap.

LEES MEER.

Nuttige tips om zorgeloos te genieten

SpierziektenVl_Het-Zwin Tips voor vrije tijdbesteding en vakantieWelk plekje heb jij de afgelopen maanden het hardst gemist? Vertel het ons hier. Er is vast iemand die er met jou naartoe wil gaan. Zo krijg je jouw plekje terug te zien én een nieuwe vriend of vriendin erbij.

Wil je ook uit je kot, met en zonder beperking samen?

Circuit Sortie

SpierziektenVl_Het-Zwin Tips voor vrije tijdbesteding en vakantieDe RelaxKar is geïnspireerd op het traditionele huifbed, doch verschilt hiervan doordat niet 2, maar wel 3 paarden voor de kar ingespannen staan waarvan er maar één paard de kar trekt. De 2 andere paarden hoeven enkel de patiënt te dragen en kunnen daardoor natuurlijker bewegen, wat ook voor de patiënt veel aangenamer is.  De menner zit niet achteraan, maar vooraan en hoeft zich enkel maar met het mennen en de veiligheid van het geheel bezig te houden. Lees meer.

SpierziektenVl_Het-Zwin Tips voor vrije tijdbesteding en vakantieHet doel van deze stichting is het bevorderen van reizen door mensen met een beperking in het algemeen en door mensen met een spierziekte in het bijzonder.

Op vakantie in volledig aangepaste chalets in Frankrijk, lees meer.

SpierziektenVl_Het-Zwin Tips voor vrije tijdbesteding en vakantieG-sport Vlaanderen vzw is hét aanspreekpunt omtrent G-sport en fungeert als kenniscentrum voor iedereen met interesse in G-sport. Samen met jou zorgen we ervoor dat meer mensen met een handicap sporten of bewegen.

www.gsportvlaanderen.be

Er zijn in heel wat bossen speciale paden aangelegd waar alles op wieltjes loopt. Met onder andere een rolstoelvriendelijke uitkijkwand, aangepast meubilair, verhuur van ‘alle-terrein-rolstoelen’, ofte Wombats, die alle ondergronden trotseren en zelfs enkele blindenpaden! Het Agentschap Natuur en Bos heeft ze mooi opgelijst. 

SpierziektenVl_Het-Zwin Tips voor vrije tijdbesteding en vakantieRoutes voor rolstoelgebruikers: www.natuurpunt.be

SpierziektenVl_Het-Zwin Tips voor vrije tijdbesteding en vakantieNederlandse website over de toegankelijkheid, bereikbaarheid en bruikbaarheid van Nederlandse natuurgebieden voor mensen met een handicap of een chronische ziekte.
www.natuurzonderdrempels.nl

SpierziektenVl_Het-Zwin Tips voor vrije tijdbesteding en vakantieHeb je een handicap en wil je opzoeken naar welk evenement je kan gaan?
Wil je weten welk evenement faciliteiten aanbiedt? Op www.inter.vlaanderen/toegankelijkuit vind je een gloednieuwe agenda vol toegankelijke evenementen.

Er zijn heel wat provinciale domeinen in ons land: fantastische stukjes natuur waar je kan wandelen, van het water genieten en heel wat activiteiten kan beleven. Het Vinne in Zoutleeuw is een mooi voorbeeld: er zijn toegankelijke wandelpaden rondom het meer, een uitkijktoren, toegankelijke speeltoestellen en tal van natuurlijke attracties. SpierziektenVl_Het-Zwin Tips voor vrije tijdbesteding en vakantie

SpierziektenVl_Het-Zwin Tips voor vrije tijdbesteding en vakantie4 Example vzw - 07-2020 - vereniging voor minder mobielen - Een strandrolstoel ontlenen bij 4 Example vzw doet u gratis (giften zijn welkom). Na afgifte van uw identiteitskaart kan u met één van de verschillende types strandrolstoelen genieten van het Blankenbergse strand. U kan hierbij indien nodig gebruik maken van een tillift. U dient zelf voor begeleiding te zorgen. Meer hierover kunt u lezen in onze folder.

SpierziektenVl_Het-Zwin Tips voor vrije tijdbesteding en vakantieWebsite met informatie over de toegankelijkheid van gebouwen zoals gemeentehuizen, scholen, verblijfsaccommodaties, musea, culturele centra, sportcentra maar ook van vervoer, fietspaden, wandelpaden en andere toeristische voorzieningen die een toegankelijkheidsonderzoek ondergingen. Lees meer.

SpierziektenVl_Het-Zwin Tips voor vrije tijdbesteding en vakantieOp deze website vind je heel wat informatie om je reis of daguitstap in Vlaanderen voor te bereiden volgens jouw specifieke noden en wensen www.visitflanders.com.

SpierziektenVl_Het-Zwin Tips voor vrije tijdbesteding en vakantieOnafhankelijk kenniscentrum voor doe-het-zelf reizigers, met o.a. het dossier ‘Reizen met een beperking’.

"Wegwijzer vzw heeft tot doel, op onafhankelijke wijze en met kritische ingesteldheid, informatie te verstrekken aan reizigers, om hen tot een bewuster reisgedrag aan te zetten. Wegwijzer ziet reizen, met al zijn maatschappelijk raakvlakken, als een uitgelezen middel om de wereld en zijn bewoners beter te begrijpen en te respecteren. Wegwijzer wil reizigers sensibiliseren en activeren tot een meer zinvolle participatie en respectvol gedrag ter plaatse en zo tot een meer harmonieuze en duurzame samenleving."

Lees meer.

Wetravel2 biedt bijzondere reisformules aan voor mensen met een tijdelijke of permanente fysieke en/of mentale beperking. Reisplezier staat voorop www.wetravel2.eu.


SpierziektenVl_Het-Zwin Tips voor vrije tijdbesteding en vakantie

Villa Rozerood

Villa Rozerood als respijthuis creëert een omgeving waar niet alleen het zieke kind een gepaste zorgondersteuning krijgt, maar waar zowel het zorgkind als de ouders, broers en zussen daarenboven de dagdagelijkse zorgen eindelijk eens achter zich kunnen laten www.villarozerood.be.

SpierziektenVl_Het-Zwin Tips voor vrije tijdbesteding en vakantie

StiVaNe

Stichting Vacances Neuromusculaires is een project van enkele medewerkers van het farmaceutische bedrijf Santhera (Santhera ontwikkelt o.a. medicatie voor mensen met Duchenne). StiVaNe beheert een volledig aangepaste vakantiewoning met zwembad ‘Chez Gérard’ in het Franse departement Lot. Lees meer.

SpierziektenVl_Het-Zwin Tips voor vrije tijdbesteding en vakantie

B&B Altijd Genieten

Als gastvrouw, van opleiding verpleegkundige, heet ik jullie hartelijk welkom in mijn kleinschalige en gezellige B&B te Moerkerke, landelijke deelgemeente van Damme. Wat tot 2008 een loods was van mijn overleden echtgenoot heb ik omgebouwd tot 4 stijlvolle ingerichte gastenkamers www.altijdgenieten.be.

SpierziektenVl_Het-Zwin Tips voor vrije tijdbesteding en vakantie

vzw Villa Max

De vzw Villa Max is een vzw die gezinnen met een kind met een levensbedreigende of ongeneeslijke ziekte een ontspannende, kosteloze vakantie aanbiedt. Lees meer.

SpierziektenVl_Het-Zwin Tips voor vrije tijdbesteding en vakantie

Hoeve Genemeer

Iedereen heeft recht op een deugddoende vakantie. Onze accommodatie leent zich perfect voor zorggroepen, leefgroepen en gezinnen met personen die extra aandacht vragen. Wij ontzorgen iedereen. We kunnen zelfs begeleiding, animatie en activiteiten op maat voorzien. Lees meer.