Tips voor vrije tijdbesteding en vakantie

Waar gaan we naartoe?

Verslag online infosessie rond toegankelijk Toerisme in Vlaanderen, donderdag 17 juni

Voor een uitstap of vakantie dichtbij vind je heel wat goede, toegankelijke tips bij Toerisme Vlaanderen. Voor binnen of buiten, voor alle leeftijden, voor elk wat wils. Pieter Ghijsels werkt bij Toerisme Vlaanderen en heeft zelf een fysieke handicap.

LEES MEER.

European Disability Card

De European Disability Card (EDC) is een Europese handicapkaart waarmee u als persoon met een handicap voordelen kunt  genieten bij cultuur-, sport- of vrijetijdsactiviteiten. De kaart is geldig in België en in zeven andere deelnemende Europese landen: Cyprus, Estland, Finland, Italië , Malta, Slovenië en Roemenië. De kaart is strikt persoonlijk en bewijst dat u een handicap hebt.

Deze kaart is gratis en kan enkel digitaal aangevraagd worden via het digitale loket 'mijnvaph.be'.
LEES MEER

Nuttige tips om zorgeloos te genieten


Villa Rozerood

Villa Rozerood als respijthuis creëert een omgeving waar niet alleen het zieke kind een gepaste zorgondersteuning krijgt, maar waar zowel het zorgkind als de ouders, broers en zussen daarenboven de dagdagelijkse zorgen eindelijk eens achter zich kunnen laten www.villarozerood.be.

B&B Altijd Genieten

Als gastvrouw, van opleiding verpleegkundige, heet ik jullie hartelijk welkom in mijn kleinschalige en gezellige B&B te Moerkerke, landelijke deelgemeente van Damme. Wat tot 2008 een loods was van mijn overleden echtgenoot heb ik omgebouwd tot 4 stijlvolle ingerichte gastenkamers www.altijdgenieten.be.

vzw Villa Max

De vzw Villa Max is een vzw die gezinnen met een kind met een levensbedreigende of ongeneeslijke ziekte een ontspannende, kosteloze vakantie aanbiedt. Lees meer.

Hoeve Genemeer

Iedereen heeft recht op een deugddoende vakantie. Onze accommodatie leent zich perfect voor zorggroepen, leefgroepen en gezinnen met personen die extra aandacht vragen. Wij ontzorgen iedereen. We kunnen zelfs begeleiding, animatie en activiteiten op maat voorzien. Lees meer.