Volg de laatste nieuwsberichten van ‘Karin loopt voor iedereen die het niet kan’

Yes! Dankzij mijn sponsors verzamelden we een mooi resultaat

Dankjewel Camiel, Dirk, Edith, François, Geert, Gina, Greet, Ilse, Jacqueline, Joke, Jonathan, Joost, Jozef, Katleen, Katrien, Lieve, Linde, Luc, Michelle, Nadine, Nathalie, Nikki, Paul, Peter, Roel, Sigrid, Thierry, Wietse, Hendrik, Ellen, Liesbeth, Alexander, Maria, Nicole, Katja en Carina voor jullie sponsoring.

Op dit moment - zaterdag 11 september - staat de teller op €700!


Zaterdag 11 september - Knikkende knieën

Vandaag is het zover, binnen enkele uren begeef ik me naar mijn startvak om de halve marathon om 18u25 te starten. Ik zal zekere niet de snelste zijn, integendeel... Ook ik moet luisteren naar mijn lichaam en loop het tempo dat mijn lichaam aankan. Ik vind het behoorlijk spannend, maar dankzij de mentale steun van mijn familie, vrienden en kennissen én het idee dat ik iets kan betekenen voor onze leden geeft mij vleugels.

Dankjewel aan mijn sponsors, dankjewel voor de steun van iedereen, dankjewel aan onze leden waarbij ik afgelopen 10 jaar veel levenservaring en wijsheid heb gekregen!

Zondag 5 september - Laatste duurloop als training

Gisteren mijn laatste lange duurlooptraining afgelegd in Stekene, een prachtige streek in Oost-Vlaanderen. Ondanks de (mentale) vermoeidheid ging het lekker vlot, volgens mij ben ik sterk genoeg om volgende week aan de start te verschijnen en ook de finish te halen. Wetende dat sommige van onze leden het mentaal erg zwaar hebben door de gevolgen van hun spierziekte... dan mag ik niet klagen!

Ben enorm gemotiveerd om de eindmeet te halen! Voor iedereen die het niet kan!

Dinsdag 31 augustus - Nog 11 dagen

Tijdens mijn vakantie moesten mijn loopschoenen natuurlijk mee, veel kilometers kon ik echter niet lopen want in de bergen lopen is toch een heel ander verhaal. Het was dan ook een beetje spannend om afgelopen zondag nog eens veel kilometers te lopen. Ook al was ik moe, het lukte mij toch om 19 kilometer te lopen. Gelukkig voor mijn moraal, want ik wil natuurlijk niemand teleurstellen op 11 september ;-)!

Zaterdag 31 juli - Eerste halve marathon is een feit

Eerder bij toeval liep ik vandaag een halve marathon, klinkt misschien vreemd? Iedereen heeft zijn eigen manier om met bekommernissen om te gaan, lopen helpt mijn gedachten te ordenen. Ikzelf had het geluk om darmkanker te overwinnen maar als ik merk dat er mensen uit onze vereniging zoveel pijn hebben, erg vermoeid zijn of meer en meer tegen hun beperkingen aanlopen dan vind ik het jammer dat ik hun problemen niet kan wegnemen... en kan ik enkel erg dankbaar zijn om wat ik kan en als medewerker proberen om mijn best te doen iets voor hen te betekenen 2764 Steun of hulp voor Spierziekten Vlaanderen vzw.


Dinsdag 27 augustus - Goedgekeurd

Op aanraden van mijn familie en vrienden passeerde ik toch even langs de cardioloog, tenslotte heeft mijn lichaam ooit zwaar afgezien na een behandeling tegen kanker. Maar alles blijkt pico bello in orde, de resultaten gaven een goed getraind hart weer. Yes! We trainen dus lekker verder.


Zaterdag 23 juli - Poeh, serieus klimmen en dalen vandaag

Deze keer trainde ik in de regio van de barage van Nisramont, op 20 km van het door overstroming getroffen gebied van La Roche. Mijn echtgenoot Tom en ik schreven ons in via Helpen helpt van het Rode Kruis om te gaan helpen na de watersnood in de Ardennen. Voorlopig werden we nog niet opgeroepen, maar als we toch opgeroepen werden waren we alvast in de regio. Om blessures te vermijden train je slechts 1 lange afstand per week, de andere kortere maar intensievere trainingen verbeteren mijn uithoudingsvermogen.

Deze keer liep ik slechts 6,25 km, maar het was best pittig. De oevers van de Ourthe waren behoorlijk glad en de hellingen vrij stijl.


Woensdag 21 juli - Het aantal kilometers begint toe te nemen

Het aantal kilometers begint stilaan te stijgen, vandaag 17 kilometers in de beentjes. Toen ik het onderweg af en toe wat lastig kreeg - omdat het best wel warm was en ik geen drinken bij me had - bedacht ik me... ik heb tenminste geluk, ik kan lopen!


Mag ik jou ook als ‘gezonde’ persoon prikkelen met mijn loopmicrobe en motiveren om ook te lopen ten voordele van deze mensen?

Op die manier kan je naast de befaamde ‘Runners high’s ook de ‘Helpers high ervaren. Als lopen niet zo je ding is kan je ook een wandeltocht organiseren, want ook bij een wandeluitdaging maken we deze zalige stofjes en hormonen aan in ons lichaam.

Registreer, film of fotograaf je loop- of wandelactie, post je ervaring op Instagram en gebruik #SpierziektenLopenvooriedereendiehetnietkan

Film of fotografeer je loop- of wandelactie, post je ervaring op Instagram en gebruik #SpierziektenLopenvooriedereendiehetnietkan of tag onze organisatie Spierziekten Vlaanderen op Facebook zodat je anderen misschien motiveert om ook te lopen of wandelen voor het goede doel. Spread the word!